Tangoschool Amsterdam Club de Tango biedt in september - oktober 2015 de volgende tangocursus:

rooster tangolessen september - oktober 2015

6 tangolessen beginners 19.00 - 20.00 uur

6 tangolessen in-between 20.00 - 21.00 uur

6 tangolessen (ver)gevorderden 21.00 - 22.00 uur

tangocursus prijs per persoon
6 tangolessen € 75
studenten en 65+ € 70
betaling bij de eerste les contant
Zowel paren als singles zijn welkom.

Soms is het mogelijk slechts een deel van een cursus te volgen. Wil je dat bespreken, neem dan contact met ons op
Ook is het soms mogelijk later in te stromen. Neem
contact op om de mogelijkheden te bespreken
Meld je je aan als single ? Schrijf je snel in, zodat wij een partner voor je kunnen zoeken.

beginners

Natuurlijk leer je bij ons alle passen en figuren die in een cursus voor beginners thuishoren.
Maar, en dat is eigenlijk veel belangrijker, je leert ze niet als ' choreografie', maar hoe ze op de juiste manier worden aangegeven én gevolgd.
Als je de juiste technieken beheerst kun je over de hele wereld tango dansen !
Daarnaast wordt vanaf de allereerste les je improvisatietalent ontwikkeld, en letten we op de relatie muziek en dans.
We garanderen je dat je je al na de eerste les met een gerust hart op de vloer kunt wagen !
Deze groep is ook geschikt voor ervaren dansers die hun dans willen verdiepen: ook bij de basistechnieken zul je dingen leren die helemaal nieuw voor je zijn !

Nog niet helemaal overtuigd dat ook jij tango kunt leren dansen ?
Lees dan de volgende vragen/antwoorden !

Ik kan helemaal niet dansen !

Als je kunt lopen kun je ook de Argentijnse Tango leren dansen. Velen zijn je voorgegaan, en ook zij zijn tot de ontdekking gekomen dat het een stuk eenvoudiger was dan ze van tevoren dachten.

Hoe oud moet je zijn om tango te leren dansen ?
Tango is leef-tijdloos, er is dus geen enkele barrière.

Ik heb al ervaring met andere dansen.
Kan ik meteen in een hoger niveau beginnen ?
Het is belangrijk dat je juist de basistechnieken goed begrijpt. Sla dus juist de eerste lessen NIET over !
Wanneer je al ervaring met andere dansen hebt zul je de technieken snel leren, en zul je snel vooruitgaan !

Ik heb geen partner !
Wij doen ons best een geschikte partner voor je te vinden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het aantal leiders/volgers gelijk is.

Moet ik als man per se met een vrouw dansen ?
Nee, ook koppels M/M en V/V zijn bij ons van harte welkom

Hoe kan ik mijn partner overhalen om mee te komen ?
Laat hem/haar deze pagina lezen, en neem samen eens een kijkje op de pagina's met video's

in between:

Op weg naar gevorderd maak je nog meer kennis met onze verkenningsreis door de wereld van de Tango en kom je in een spannender gebied ! Je leert hoe je je creativiteit in de Tango kunt verbreden, hoe je jezelf en je partner kunt verrassen, hoe je comfortabel en subtiel met je partner om kunt gaan. Dat doen we middels ons eigen methode van lesgeven, die we in de loop der jaren zelf hebben ontwikkeld.
Deze cursus kun je gerust meerdere keren volgen: nog nooit was bij ons een cursus, ja zelfs een les, gelijk aan een eerdere !
Ook gevorderde dansers ervaren onze cursussen 'in between' als erg nuttig !

(ver)gevorderden

We behandelen uitdagende technieken voor gevorderde dansers, maar altijd met respect voor de muziek en de andere dansers !
Niet de figuren staan centraal, maar de technieken. Toch willen we onze leerlingen altijd een spannend figuur bieden, waarin iedereen elementen zal vinden die je in een salon graag wilt gebruiken. Je kunt al onze cursussen meerdere malen doen: we zijn er nog altijd in geslaagd elke les een nieuwe benadering, een nieuwe techniek, en nieuw figuur te presenteren !

Lees onderstaande artikel uit de pers van 1 oktober, cancel je afspraak met je therapeut en kom naar onze lessen :-)

do 01 okt 2009

Tango verhoogt stemming
FRANKFURT AM MAIN -  De onlangs tot werelderfgoed verklaarde Argentijnse tango, zorgt bij het danspaar voor minder stress en meer zin in seks. Dat heeft de universiteit van Frankfurt donderdag bekendgemaakt.
tango545_jpg_661222d
De Colombiaanse psychologe Cynthia Quiroga Murcia nam voor haar proefschrift bij 22 dansparen speekselmonsters af en onderzocht de hormoonconcentratie van de dansers voor en na het dansen van de tango. Zo bleek dat tijdens het dansen de hoeveelheid van het hormoon cortisol, dat stress veroorzaakt, afneemt en de hoeveelheid testosteron toeneemt. Testosteron verhoogt de zin in seks.
Om uit te vinden of de 'tango-effecten' vooral door muziek, dansbewegingen of de aanrakingen van twee lichamen worden veroorzaakt, moesten de paren ook zonder muziek, zonder elkaar aan te raken of zonder danspassen te gebruiken de tango uitvoeren. Zo blijkt de tangomuziek vooral stressverlagend te zijn en zin in seks is vooral op aanrakingen met de partner terug te voeren.
Het onderzoek bevestigt volgens de universiteit de ervaring van relatietherapeuten dat tangodansen nuttig kan zijn om vastgelopen relaties te redden.