Eén van de karakteristieke monumenten van Buenos Aires is de Obelisco.
In hoeveel moves weet jij die op te bouwen ?
Geen zin ? Klik op 'original'
obelisco

Ook al is hij al bijna 75 jaar dood ( 24 juni 1935 ), toch is Carlos Gardel nog steeds alom tegenwoordig in Buenos Aires. Zo wordt hij geëerd met een eigen metrostation

tango amsterdam carlos gardel

Elke zondag is er op de Plaza Dorrego, in de oude wijk San Telmo, een vlooienmarkt, met Tango en Antiek. Voor een klein bedrag mag je met een 'echte' Portijnse Tanguero een dansje proberen.

tango amsterdam dorrego dans
Zoals gezegd: antiek. Soms van verrassend goede kwaliteit.

tango amsterdam dorrego antiek

Voor boekenliefhebbers: de mooiste boekwinkel waar we ooit zijn geweest: Ateneo op de Avenida Santa Fe. De winkel is gevestigd in een voormalig theater

tango amsterdam ateneo

Zelfs het fruit is Tango, in Buenos Aires

tango amsterdam fruit

Het instrument waarmee de tango volwassen is geworden. Ontworpen door de Duitser Heinrich Band. In de 19e eeuw waren er in Duitsland hele verenigingen waar de Bandoneon werd gespeeld, maar pas in Buenos Aires kreeg het instrument zijn ware bestemming. Regelmatig zie je in Buenos Aires bandoneons die worden aangeboden. Kenners zoeken graag naar exemplaren van Alfred Arnold, de AA.
Kijk ook op www.ebay.com voor de prijzen die gevraagd worden. Er is ( bijna ) altijd aanbod !

tango amsterdam bandoneones

Voor wie de band met Nederland echt niet kan missen: in de wijk 'Las Cañitas' is een echt Nederlands café. Toch nog eens informeren hoe dat nou zit met dat 'Anno 1645' :-)

tango amsterdam nederlands cafe
een traditioneel ontbijt in Buenos Aires: koffie, jus en medialunas, ietwat zoete croissants. Genoemd naar het tangofiguur, natuurlijk