vrijdag 11 september 2015 19.00 uur

GRATIS PROEFLES ARGENTIJNSE TANGO

Met een paar basistechnieken, die je in enkele lessen leert, kun je gewoon meedoen wanneer de Argentijnse Tango wordt gedanst.

Toch raak je nooit uitgeleerd. Het verfijnen van je dans en je muzikaliteit is een proces zonder einde, en het scala aan technieken voor gevorderden is enorm.
Waar ?
Turfsteeg 4, Amsterdm ( 1 minuut van Waterlooplein )
Tangoschool-Amsterdam-Club-de-Tango-

Onze lessen bij Amsterdam Club de Tango rusten op twee pijlers: juiste techniek en improvisatie. Vanaf de allereerste les leer je hoe je met de behandelde technieken kunt improviseren. Maar bij ons is er ook vanaf de allereerste les aandacht voor houding en voor de manier waarop je beweegt. Dat maakt dat onze leerlingen soms in heel korte tijd een niveau bereiken waarop de dans niet alleen goed voelt, maar er ook erg goed uitziet !

GRATIS PROEFLES voor beginners
Kom kennismaken met de Argentijnse Tango uit Buenos Aires en met onze stijl van lesgeven.
Een kijkje in onze tangokeuken, dus !
Zowel paren als singles zijn welkom.

ivm beperkt aantal plaatsen:
stuur even een mail om je aan te melden: amsterdamclubdetango@gmail.com

Soms wordt ons gevraagd:
Is speciale kleding nodig ? Nee, trek iets makkelijks aan, Iets elegants mag natuurlijk ook :-)
Heb ik speciale schoenen nodig ? Nee. Maar als je schoenen met leren zolen hebt, of dansschoenen, dan is dat natuurlijk extra comfortabel.
Hoge hakken voor dames: een extra uitdaging, extra elegant !

Lees onderstaande artikel, cancel je afspraak met je therapeut en kom naar onze lessen :-)

do 01 okt 2009

Tango verhoogt stemming
FRANKFURT AM MAIN -  De onlangs tot werelderfgoed verklaarde Argentijnse tango, zorgt bij het danspaar voor minder stress en meer zin in seks. Dat heeft de universiteit van Frankfurt donderdag bekendgemaakt.
tango545_jpg_661222d
De Colombiaanse psychologe Cynthia Quiroga Murcia nam voor haar proefschrift bij 22 dansparen speekselmonsters af en onderzocht de hormoonconcentratie van de dansers voor en na het dansen van de tango. Zo bleek dat tijdens het dansen de hoeveelheid van het hormoon cortisol, dat stress veroorzaakt, afneemt en de hoeveelheid testosteron toeneemt. Testosteron verhoogt de zin in seks.
Om uit te vinden of de 'tango-effecten' vooral door muziek, dansbewegingen of de aanrakingen van twee lichamen worden veroorzaakt, moesten de paren ook zonder muziek, zonder elkaar aan te raken of zonder danspassen te gebruiken de tango uitvoeren. Zo blijkt de tangomuziek vooral stressverlagend te zijn en zin in seks is vooral op aanrakingen met de partner terug te voeren.
Het onderzoek bevestigt volgens de universiteit de ervaring van relatietherapeuten dat tangodansen nuttig kan zijn om vastgelopen relaties te redden.

Tangoschool-Amsterdam-Club-de-Tango-gratis-proeles